Menu

Geluk & Organisaties

Hoe verhoog je productiviteit, creativiteit en sociaal gedrag van je medewerkers zonder te investeren in salarisverhoging of extra vrije dagen? Hoe empower je patiënten en studenten?

ongelukkig3

9-tot-5-mentaliteit

Jouw organisatie is stabiel. Je werknemers doen wat ze moeten doen en de kwaliteit van het werk is oké. Maar jij wil meer! Hoe zorg je ervoor dat je mensen een tandje bijzetten? Dat ze meer creatieve oplossingen bedenken en zich minder vaak ziek melden? Salarisverhoging en extra vrije dagen bieden ligt voor de hand, maar dat leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Een belangrijke pijler die we vaak overslaan is geluk. Gelukkige mensen werken harder, werken beter samen en zijn bijna nooit ziek. Maar kun je geluk wel beïnvloeden? En hoe doe je dat dan?

Geluk leidt tot succes

Gelukkig

Geluk is zeker beïnvloedbaar! Niet met meer loon of een bonus, maar wel door in te spelen op gedragsmechanismen. Geluk is namelijk, in tegenstelling tot wat we lang dachten, grotendeels afhankelijk van ons eigen gedrag. Gedragsveranderingtechnieken leiden dan ook tot meer geluk. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van vrijheidsgevoelens en het benadrukken van positieve gebeurtenissen. Slim gebruik van deze maatregelen helpt je medewerkers en daarmee je organisatie vooruit. Succes leidt niet tot geluk maar geluk leidt tot succes!

Heb je vragen over de wetenschap van geluk?

Onderzoek laat zien dat geluk in organisaties onder meer zorgt voor:

  • 43% meer productiviteit
  • 86% meer creativiteit
  • 66% minder ziekteverzuim
  • 41% minder gezondheidsgerelateerde ongelukken
  • 37% meer verkoop

Patiënten & studenten empoweren met geluk

ouderen

Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, socialer, gezonder enzovoorts. Ook in zorginstellingen en in het onderwijs biedt het verhogen van geluk daarom kansen. Zo kun je perioden van ziekte dragelijker maken, eenzaamheid bij ouderen bestrijden en studenten meer uit hun studie (en leven) laten halen.

Onlangs hebben we geluk van ouderen in een zorginstelling aanzienlijk verhoogd met relatief simpele initiatieven. Binnenkort vertellen we hier hoe we dat gedaan hebben.     

Geluk betrouwbaar meten

Denk je nu: klinkt mooi die voordelen van geluk, maar hoe ontdek ik of mijn geluksmaatregelen succes hebben? Hoe meet ik geluk? D&B is een betrouwbaar meetinstrument aan het ontwikkelen dat op elk gewenst moment via een dashboard laat zien hoe gelukkig je doelgroep is. Voor alle ‘ingrediënten’ van geluk zoals, tevredenheid, verbondenheid en autonomie, zie je een score op het dashboard. Deze gegevens kun je vergelijken over tijd. Zo kun je het effect van geluksinterventies meten.

Ben je benieuwd en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Voor updates kun je ons ook volgen op twitter.

Ap Dijksterhuis

Geluksmanagement brengt je organisatie in een stroomversnelling. Gelukkige collega's hebben meer energie, zijn creatiever, werken beter samen, en zijn veel minder vaak ziek.

Ap Dijksterhuis, Oprichter D&B en auteur 'Op naar geluk'