Menu

Werk & Inkomen

Werklozen helpen re-integreren in de arbeidsmarkt is niet gemakkelijk. Hoe stimuleer je zelfredzaamheid en motiveer je mensen om zelf aan de slag te gaan?

ongemotiveerd4

Zelfredzaamheid stimuleren

Werklozen motiveren om pro-actief op zoek te gaan naar een baan blijkt vaak een pittige klus. Sommige werklozen doen hard hun best, maar anderen zijn minder gemotiveerd. Zij komen afspraken niet na, slaan banen op een laag niveau af, en als ze gekort worden op hun uitkering gedragen ze zich soms zelfs agressief.

Je probeert deze probleemgedragingen aan te pakken door mensen in een werkritme te brengen via speciale trajecten, door groepsessies te organiseren met gelijkgestemden en sollicitatietrainingen aan te bieden, maar je hebt niet het idee dat dit helpt. Het resultaat is dat jij je een slag in de rondte werkt om deze mensen toch aan een baan te helpen, terwijl ze dit heel goed zelf kunnen en ook moeten doen. Hoe stimuleer je zelfredzaamheid? Hoe motiveer je mensen om zelf aan de slag te gaan?

Evidence-based motiveren

gemotiveerd

Onderzoek laat zien dat mensen nagenoeg drie keer zoveel kans hebben op een baan als ze hulp krijgen. Essentiële elementen van effectieve job search interventions blijken het aanleren van vaardigheden en het verhogen van motivatie. Hoe je dat het beste kunt aanpakken, is persoonsgebonden.

De eerste stap is dan ook inzicht in drijfveren. Wanneer mensen niet meewerken is er sprake van weerstand. Dit kan uiteenlopende redenen hebben: een gebrek aan vaardigheden (“dit kost me teveel moeite”) of zelfvertrouwen (“ik krijg toch geen baan”), weerstand tegen jouw betrokkenheid (“ik doe niet wat jij zegt”) et cetera. Wanneer je weet wat nalatigheid drijft, kun je daar effectief op inspelen.

Mist jouw kandidaat zelfvertrouwen? Geef kleine taakjes en complimenten. Kom je veel in aanraking met agressieve kandidaten? Dan kun je beter nudges voor een positieve gemoedstoestand inzetten of ze gevoelens van keuzevrijheid geven. Maatwerk is hier het sleutelbegrip!

Meer weten?

Omgaan met weerstand van kandidaten

Gemeente Arnhem kampt regelmatig met weerstand bij kandidaten voor een uitkering. Tijdens een 2-daagse workshop gaven wij ze een stappenplan in handen met concrete gedragstechnieken. Hierbij kun je denken aan manieren om mensen ontvankelijk te maken voor hulp, technieken om onzekerheid te verminderen, een band op te bouwen en ervoor te zorgen dat kandidaten doen wat ze beloven.

Wil jij ook graag zo’n gereedschapskist voor omgaan met weerstand?

Tevreden opdrachtgevers

Cindy Frieswijk

Voor het eerst samengewerkt met D&B en dat smaakt naar meer! We wilden in Arnhem de burger een nog betere dienstverlening bieden en hebben aan D&B daar advies in gevraagd. In goede samenwerking hebben we een mooi resultaat gecreëerd. De metingen hebben uitgewezen dat dit bij de burger zeker tot resultaat heeft geleid. Zowel het KCC als de burger genieten daar nu van.

Cindy, Afdelingshoofd Klant Contact Centrum at Gemeente Arnhem