Menu

Onze expertisegebieden

Slimme keuzes in het verkeer stimuleren, zwerfafval verminderen, mensen uit de schulden helpen en personeel gelukkiger maken. Een aantal voorbeelden binnen de domeinen waar wij ons elke dag voor inzetten. De afgelopen jaren hebben we expertise opgebouwd in onderstaande domeinen.

afval

Afval & Milieu

Zwerfafval, vuilniszakken naast containers en gft, plastic en papier op één hoop, ongeschikt voor hergebruik. De kern van afvalproblematiek is meestal afvalgedrag. Hoe pak je deze problemen aan zonder strenge boetes en hoge reinigingskosten?

Lees meer
verkeer

Mobiliteit

Waarom staan mensen dagelijks in de file terwijl er slimme alternatieven zijn? Waarom appen we achter het stuur, terwijl we weten dat dit gevaarlijk is? Hoe help je mensen de goede keuze maken in het verkeer?

Lees meer
werkeninkomen

Werk & inkomen

Weinig mensen kiezen bewust voor werkloosheid, een arbeidsongeval of financiële problemen. Toch zorgt hun gedrag er soms voor dat ze in deze situatie terechtkomen. Hoe help je mensen om deze situaties te voorkomen of om zichzelf hier zo snel mogelijk weer uit te krijgen?

Lees meer
geluk

Geluk & Organisaties

Onderzoek naar geluk laat veel mooie resultaten zien. Gelukkige mensen zijn onder meer productiever, creatiever en gezonder. Hoe maak je mensen gelukkiger en profiteer je als bedrijf of instelling van deze voordelen zonder investering in salarisverhoging, extra vrije dagen of dure activiteiten?

Lees meer
onderwijs

Onderwijs

Sommige leerlingen spijbelen, spelen met hun telefoon tijdens lessen of pesten elkaar. Ze leven in hun eigen wereld en het kan lastig zijn om daarbij aan te sluiten. Hoe stimuleer je leerlingen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen, zonder hier veel tijd en geld in te steken?

Lees meer
veiligheid

Veiligheid & preventie

Mensen zijn fan van kortetermijndenken en schatten de kans op gevaar onterecht laag in. Wanneer je ze uitlegt dat een gezonde en veilige leefstijl belangrijk is stemmen ze vaak in, maar ze veranderen hun gedrag vervolgens zelden. Hoe zet je aan tot veilig en preventief gedrag?

Lees meer
toezicht

Naleving, Toezicht & Handhaving

Effectief toezicht houden is meer dan inspecteren. Idealiter laten inspecties 100% naleving zien. Kennis van regels en wetten bieden is onvoldoende: veel mensen zijn op de hoogte, maar overtreden toch. Hoe stimuleer je naleving en maak je strenge handhaving overbodig?

Lees meer