Menu
Bob_van_Dam

Bob van Dam

Gedragspsycholoog

“Jij wordt altijd zo enthousiast als je over gedrag praat” hoort Bob mensen geregeld zeggen. Gelukkig mag hij dat dan ook iedere dag doen voor D&B. De overtuiging dat kennis van menselijk gedrag de sleutel is tot verandering die ertoe doet, motiveert hem om anderen vooruit te helpen. Hierbij hecht hij veel waarde aan zowel de inhoud als het verpakken van die inhoud in een aanstekelijk verhaal.

Bob rondde zijn behavioural change master cum laude af met een originele verkeersinterventie in Amsterdam. De ervaring die hij in de jaren daarna opdeed in de reclamewereld geeft hem een creatieve kijk op het toepassen van inzichten uit de Psychologie. Via lezingen en workshops gaat hij tegenwoordig graag met anderen aan de slag om zijn gedragskennis te delen.

Bob investeert zijn geld het liefst in ervaringen en is zodra het kan te vinden op festivals, op de piste of met een backpack op zijn rug. Wildkamperen in Noorwegen heeft daarbij een speciaal plekje in zijn hart. Thuis wint hij buitenproportioneel vaak het dobbelspel Perudo; zijn vriendin gooit het op een uitzonderlijk talent. Je kunt Bob altijd bellen voor een kopje koffie of een slechte woordgrap.