Menu
Foto Kaj Bots

Kaj Bots

Gedragspsycholoog

Kaj vindt het fascinerend hoe complex menselijk gedrag kan zijn. Voordat hij überhaupt nadenkt over het veranderen van gedrag, wil hij eerst door en door snappen waarom mensen doen wat ze doen. Dat vindt hij niet alleen mega interessant, hij gelooft ook dat een goede analyse de sleutel is voor duurzame gedragsverandering.

Kaj zet zich bij D&B vol enthousiasme in voor maatschappelijke problemen in het sociale domein. Zijn optimistische blik en doorzettingsvermogen komen daarbij goed van pas. Voordat hij D&B’er werd, werkte Kaj jaren bij UWV als gedragsexpert en onderzoekscoördinator. Hij boog zich over verschillende gedragsvraagstukken. Zo motiveerde hij werklozen om beter en vaker naar werk te zoeken en hielp hij hen essentiële informatie over hun sollicitaties door te geven. Ook stimuleerde hij werklozen om te solliciteren op banen waarbij ze meer kans maakten om aangenomen te worden. Met zijn bijdrage aan dit onderzoek won hij een NudgeChallenge.

Naast gedragspsychologie is muziek zijn grote passie. Of Kaj nou aan het werk is of niet, hij luistert dag in dag uit naar muziek. Dat is ook terug te zien in zijn alsmaar uitdijende platencollectie. Als hij daarnaast nog tijd overhoudt, dan kijkt hij graag films en series of gaat hij hardlopen in de prachtige Ooijpolder.