Menu
leonie_venhoeven

Leonie Venhoeven

Gedragspsycholoog

Als je nieuwsgierig bent en een brede interesse hebt, kan een richting kiezen lastig zijn – daar kwam ook Leonie achter. Daarom koos ze ervoor zoveel mogelijk te leren en te doen. En dat doet ze nog steeds.

Uit al deze kennis heeft één onderwerp een speciaal plekje in Leonie’s hart: gedragspsychologie. Ze vindt het zelfs zo interessant dat ze in dit domein promoveerde. Tijdens haar promotietraject in Groningen besteedde ze vijf jaar aan het beantwoorden van de vraag waarom en wanneer mensen gelukkig worden van iets goeds doen voor het milieu. In dit onderwerp kon ze haar fascinatie kwijt voor waarom mensen doen wat ze doen, maar vooral ook waarom mensen soms niet doen wat ze zouden willen.

In haar vrije tijd leest Leonie alles wat los en vast zit. Van klassiekers als “De naam van de roos” tot de Harry Potterreeks: ze heeft ze allemaal verslonden. Ook sport ze fanatiek – of hoopt dat weer te gaan doen nu deze commitment op een openbare website staat. Voorlopig loopt ze in ieder geval regelmatig een rondje door het park met haar vriend Rick, met wie ze samenwoont in het prachtige Utrecht.