Menu
Luise_final

Luise Schlindwein

Gedragspsycholoog

Met een optimistische kijk op de wereld is Luise altijd op zoek naar een uitdaging. Tijdens haar Research Master Behavioural Science greep ze dan ook met beide handen de kans aan om samen te werken met het NOS Jeugdjournaal en onderzoek te doen onder 9- tot 13-jarigen. Het verwoorden van soms complexe en verdrietige thema’s op een manier die kinderen niet onderdompelt in verdriet, maar die juist eindigt met een positieve noot inspireerde Luise. Mede daarom besloot ze na het afronden van de Research Master mee te werken aan de oprichting van D&B’s dochterbedrijf Happiness Lab.

Binnen Happiness Lab zoekt Luise met veel plezier creatieve oplossingen om mensen zo gelukkig mogelijk te maken. Zo werkte ze bijvoorbeeld mee aan het ontwikkelen van een meetinstrument voor werkgeluk en bedacht ze verschillende creatieve technieken om werkgeluk te verhogen. Luise duikt graag de wetenschappelijk literatuur in en haalt plezier uit het vertalen van deze theoretische kennis naar de praktijk. Ze vindt het fascinerend dat al kleine veranderingen in het dagelijks leven grote effecten kunnen hebben op ons geluk.

Dankzij Luises gestructureerde werkhouding is geen berg literatuur te veel en houdt ze ook nog tijd over om op reis te gaan met vrienden en echte bergen te beklimmen. Luise investeert haar geld liever in ervaringen met haar familie en vrienden dan in materiële dingen. Zo gaat ze vaak naar festivals, concerten en op reis – ook al is het maar een weekendje weg.