Menu
Luuk

Luuk Bos

Domeinmanager Afval & Milieu

Tijdens de master Gedragsverandering zette Luuk zich al in voor een beter milieu. Zo viste hij voor een betrouwbare effectmeting op koude winterdagen bananenschillen uit het restafval in een afgelegen loods. Luuk trotseerde de stank en de kou met succes: hij had bewoners ertoe bewogen hun afval beter te scheiden. Dit is tekenend voor Luuk, hij is bereid diep te gaan voor een beter milieu. Met zijn creativiteit, ondernemergeest en aanstekelijke enthousiasme weet hij ook zijn collega’s te inspireren.

Luuk coördineerde de afgelopen jaren aan afval gerelateerde projecten vanuit de Radboud Universiteit. Als docent begeleidde hij studenten Gedragsverandering bij hun afstudeerprojecten. Hoewel hij werken aan de universiteit erg gaaf en leerzaam vond, was de afstand met de praktijk en daadwerkelijke gedragverandering voor Luuk nog te groot. Deze afstand overbrugde hij door zich nu bij D&B als themacoördinator Afval & Milieu in te zetten om duurzaam gedrag te stimuleren.

Uitdagende onderzoeksprojecten, duurzame impact en tevreden opdrachtgevers vormen de basis van Luuk’s werkgeluk. Wanneer dit door een goede samenwerking tot stand komt is het plaatje pas compleet: Teamwork makes the dream work. Duurzaam gedrag stimuleren is volgens Luuk pas echt een succes als de verandering zelf ook duurzaam is. Als de verandering standhoudt.

Luuk’s groene hart klopt ook voor voetbal: sinds zijn vierde maakte hij geen dag mee zonder balcontact. Voetbal vormt wel de belangrijkste bijzaak: zijn familie, vrienden en Simone zijn de echte hoofdrolspelers in Luuk’s leven.