Menu
Menno Scholten

Menno Scholten

Gedragspsycholoog

Toen Menno op de middelbare school vakken mocht gaan kiezen, besloot hij alle vier de keuzeprofielen te volgen. Die nieuwsgierigheid en brede interesse zijn tekenend voor hem (ook al brak het overvolle rooster hem vrij snel op). Daarnaast vindt hij het als echte teamspeler belangrijk om rekening te houden met de mensen om hem heen, en verplaatst hij zich graag in anderen.

Tijdens zijn studie psychologie merkte Menno al snel dat zijn interesse voornamelijk uitging naar de manier waarop subtiele invloeden uit de omgeving het gedrag van mensen kunnen sturen. Toen hij ontdekte dat hij kon leren om die kennis te gebruiken om praktische problemen aan te pakken, was de keuze voor de masteropleiding gedragsverandering snel gemaakt.

Voor een project binnen deze master stimuleerde Menno studenten om hun mening over het onderwijs te delen via online evaluaties. Namens D&B bewoog hij bezoekers van het Nijmeegse Waalstrand om hun afval op te ruimen, wat voor hem als geboren en getogen Nijmegenaar een heuse eer was.

Verder staat Menno vaak op het voetbalveld, waar hij als middenvelder zijn gedrevenheid combineert met inzicht. In zijn vrije tijd gaat hij graag met vrienden een vriendschappelijk (maar daarom niet minder fanatiek) potje tennissen en vermaakt hij zich met het kijken van films of met het luisteren en maken van muziek.