Menu
Nina

Nina Crox

Gedragspsycholoog

Als klein meisje was Nina al een fanatieke wereldverbeteraar. Ze zette inzamelacties op voor Giro555 en lag nachtenlang te peinzen over het gat in de ozonlaag. Een logische volgende stap was dan ook een master Gedragsverandering en een postmaster Cultures and Development Studies.

Deze Brabantse met idealistische dromen reisde een jaar de wereld rond. Ze werkte in de sloppenwijken van Oeganda en zette mensen in de bergen van Indonesië aan tot het hergebruiken van plastic flessen. Ook in ons eigen kikkerlandje zat Nina niet stil. Zo ondersteunde ze een start-up met het ontwikkelen van een circulaire economie. Op die manier probeert ze steeds bottom-up verandering te creëren.

Vanuit haar liefde voor het milieu ontwikkelde Nina zich als een echte afval-expert. In haar werk begeleidde ze gemeenten bij hun afvalbeleid en zette ze huishoudens over heel Nederland aan tot een afvalvrij leven. Uiteindelijk belandde ze bij D&B waar ze met een open blik haar ervaring en kennis toepast in het team Afval & Milieu.

Als ze thuis komt van haar werk probeert Nina vleesgerechten te veganizen met nieuwe kooktechnieken. Haar vriend speelt daarbij graag voor fijnproever. Bij een misser is haar kat met minder kieskeurige smaakpapillen nooit ver weg.