Menu
Rick_van_Baaren

Rick van Baaren

Founding partner

Rick van Baaren (1975) is hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij, spreker en ondernemer van meerdere bedrijven en producten. Rick stond aan de basis van de gedragsveranderingstrend in Nederland door als eerste een combinatie te maken tussen beïnvloedingstechnieken en weerstanden.

Hij is een beroerde afmaker, maar een bijzonder goede starter. Rick wordt dan ook regelmatig ingehuurd wanneer men ‘iets nieuws’ wil creëren en inspiratie, strategie en visie essentiële ingrediënten zijn. Het oprichten van ’s werelds eerste masteropleiding Behavioural Change, het mede-oprichten van D&B en het vormgeven van valorisatie binnen sociale wetenschappen zijn slechts enkele voorbeelden. Intuïtief geeft Rick de juiste mensen de juiste kansen, zodat zij boven zichzelf uit kunnen stijgen.

Rick is meer iemand van de achtergrond dan iemand die per se in de spotlights wil staan, maar als hij er staat worden zijn bijdragen en lezingen bijzonder hoog gewaardeerd. Vergelijk het met deze prachtige quote uit de film The Devil’s Advocate:

..don’t ever let them see you coming. That’s the gaffe my friend. You gotta keep yourself small. Innocuous. Be the little guy. You know, the nerd… the leper… shit-kickin’ surf. “…” I’m the hand up Mona Lisa’s skirt. I’m a surprise, Kevin. They don’t see me coming.”

Rick is vader van Chris en Jens.