Menu
Sjors_vandeSchoot

Sjors van de Schoot

Gedragspsycholoog

Sjors was als kind al heel nieuwsgierig. Nog voordat hij kon praten wees hij vragend om zich heen, benieuwd hoe alles heette. Zijn vragen zijn veranderd, maar de drang naar antwoorden is nooit verdwenen. Hij heeft een sociale antenne, oog voor detail en komt met een portie droge humor.

Voor zijn masterthesis zorgde Sjors ervoor dat studenten minder afval lieten slingeren in collegezalen. Met dit onderzoek won hij de ‘Science in Practice Award’ voor de beste thesis. Hij is blij dat hij na zijn hbo-diploma Bedrijfskunde doorstudeerde aan de universiteit, want toen ontdekte hij dat sociale psychologie en Gedragsverandering zijn passies zijn.

Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe maken we met die kennis de wereld mooier en leuker voor elkaar? Binnen het domein Afval & Milieu is hij bezig met deze vraagstukken, dat geeft hem energie. Sjors is een fanatiek hockeyer in – en trotse captain van – het eerste team van HC Oirschot. Als bourgondische Brabo geniet hij van koken, eten en alles wat daarbij komt kijken. Gelukkig is zijn vriendin Coco net zo’n levensgenieter.