Menu
Timon_Hoitink

Timon Hoitink

Gedragspsycholoog

Na het zien van een Indiana Jones film besloot Timon op jonge leeftijd om archeoloog te worden. Het zoeken naar eeuwenoude schatten en het ontrafelen van mysteries leek hem de ideale dagbesteding. Hoewel hij lange tijd van plan was om archeologie te gaan studeren (hij had zelfs een bijbaan als archeoloog), besloot hij later om zich te verdiepen in een nog groter mysterie: het menselijk brein. De dikwijls onlogische gedragingen van mensen fascineren hem en om te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, heeft hij het opgravingsterrein verlegd van de bodem naar het menselijk brein.

Als psycholoog onderzoekt hij welke (evolutionaire) principes ten grondslag liggen aan menselijk gedrag en hoe je deze principes toe kunt passen om het gedrag van mensen te sturen. Op basis van die kennis bewoog hij bewoners om hun afval in containers te deponeren, forenzen om vaker de fiets te pakken en bewoners om minder energie te verbruiken. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in de overtuigingskracht van verhalen (storytelling).

In zijn vrije tijd drumt en zingt hij in een band, kijkt hij films en schrijft hij graag in de derde persoon over zichzelf.