Menu
Tjits van Lent

Tjits van Lent

Gedragspsycholoog

Tjits denkt graag buiten de gebaande paden en wordt blij van projecten waar ze haar creativiteit in kwijt kan. Ze haalt veel energie uit het bedenken en uitvoeren van nieuwe initiatieven, zo zette ze de eerste wijnvereniging voor studenten in Nijmegen op. Ook heeft ze een oneindige fascinatie voor de hypocrisie van de mens: waarom zeggen we het ene en doen we het andere? De menselijke drijfveren hierachter ontrafelen ziet ze als een leuke uitdaging.

Ze wil graag de brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk. Haar afstudeeronderzoek voor de Research Master Behavioural Science, cum laude afgerond, voerde ze gedeeltelijk uit op het festival Lowlands. Daar keek ze naar liegen in samenwerkingsverband: zijn mensen oneerlijker wanneer ze samenwerken met een bekende dan wanneer ze samenwerken met een onbekende?

Bij D&B richt Tjits zich op een project bij Waternet. Dit project streeft naar een schoner en leefbaarder Amsterdam door verstoppingen in het riool te voorkomen. Ze vindt het belangrijk om betekenisvol werk te doen voor anderen, dit project en het werkveld gedragsverandering sluiten hier naadloos bij aan.

Tjits is een loyaal en sociaal persoon. Haar vrije tijd brengt ze het liefst zoveel mogelijk met vrienden en familie door. ’s Avonds houdt ze van lekker koken en drinkt ze graag een speciaalbiertje. Ook pingelt ze op haar gitaar of rent ze het bruggenrondje. En wanneer er tijd over is gaat ze op avontuur om nieuwe culturen te leren kennen.