Menu
Foto 3 IMG_1795

Tünde van Hoek

Gedragspsycholoog

Naast door haar voornaam, die ze dankt aan haar Hongaarse roots, valt Tünde op door haar positieve en energieke karakter. Ze steekt haar analytische neus maar al te graag in zaken die met de menselijke psyche te maken hebben.

Haar fascinatie richt zich vooral op de donkere kanten van die psyche, en de rode draad in haar werk is ‘meten is weten’. Zo heeft ze onderzoek gedaan naar hoe je leugenaars kunt ontmaskeren aan de hand van non-verbale communicatie en waarom machtige mensen vaak wegkomen met immoreel gedrag.

Ze heeft als spreker, trainer en coach een breed scala aan mensen – van kunstenaars tot luchtmachtofficieren – geleerd hoe je andere mensen kunt beïnvloeden en overtuigen. Ook heeft ze ervaring met het inzetten van serious games en gamification als gedragsveranderingstechniek.

In haar vrije tijd is ze theefanaat, sport en mediteert ze regelmatig en spendeert ze het liefst uren achter elkaar aan gamen. Daarnaast maakt ze er een sport van om ongemerkt gedragsveranderingstrucjes toe te passen op haar katten en haar vriend.